RIA.com Marketplaces pälvis A-reitingu ja tiitli „Edukas Eesti ettevõte 2015-2019“

Rahvusvaheline krediidiinfo ettevõte AS Creditinfo Eesti tunnustas RIA.com Marketplaces OÜ-d „Edukas Eesti Ettevõtte 2015-2019“ tunnistusega.

Creditinfo Reiting on rahvusvaheliste standardite põhjal välja töötatud ja Eesti turule kohandatud usaldusväärne ja erapooletu krediidihinnang, mis baseerub ettevõtte finants-, majandus- ja maksekommete põhjalikul analüüsil. „Edukas Eesti Ettevõte“ tunnistust on tublidele Eesti ettevõtetele väljastatud Creditinfo poolt alates 2006. aastast, ning Creditinfo iga-aastase hinnangu järgi A-reitinguga ettevõtted ebaõnnestuvad väga harva. Taoliste firmade pankrotti mineku tõenäosus on nullilähedane. Eestis on viimaste aastate jooksul tunnustatud sellised ettevõtted, nagu EuroPark, Hydroscand, Wavecom ja teised.

2020. aasta veebruaris pälvis tunnistuse ka RIA.com Marketplaces OÜ, kes ajab edukat äri 45-miljonilise elanikkonnaga Ukrainas. Ettevõte on tuntud tänu oma automüügi online-platvormile (AUTO.RIA.com on #6 maailma autode müügiportaalide TOP-is) ja kinnisvaraportaalile (DOM.RIA.com on tunnustatud Ukraina bränd). Krediidireiting on arvutatud 2014.-2018. aasta majandusandmete põhjal.

„RIA.com Marketplaces OÜ on püsivalt saanud kõrge A-reitingu viie majandusaasta jooksul. See on tunnistus panusele Eesti majanduse arengusse ja ausale ettevõtluskultuurile. Kõrge hinnang näitab kvaliteeti: ainult 4,3% eesti ettevõtetest saavad püsivalt stabiilset reitingut,“ räägib AS Creditinfo juhatusliikme Ege Metsandi poolt allkirjastatud dokument.

RIA.com Marketplaces OÜ juhatuse liige Artjom Umanets räägib omakorda, et tunnistus ei osutunud üllatuseks.

„Meil on väga hea meel saada tunnistuse Creditinfo poolt. See ütleb meie klientidele, et meie oleme võimelised täita meie finantskohustusi. See taas tõendab, et meie puhul tegemist on usaldusväärse partneriga,“ räägib Artjom Umanets.

Tasub märkida ka seda, et sellel aastal pääses RIA.com Marketplaces OÜ ka Gaselli TOP-2020 reitingusse, näidates häid majandustulemusi 2018. aasta jooksul. Finantsanalüütikud prognoosivad, et ettevõte pääseb Gaselli TOP-i ka järgmisel aastal.